Cypern – Gudernes Ø8 dages eksklusiv oplevelsesrejse Oplevelsesrejse hvor du oplever antikke Cyperns natur- og kulturskatte.

Glæd dig til en fascinerende studierejse på middelhavsøen Cypern. Kom på sporet af apostle og korsriddere og oplev øens berømte natur- og kulturskatte.


1. dag: Ankomst

Vi lander i Ercan på Cypern, vores venlige og kompetente skandinavisk eller engelsktalende rejseleder byder os velkommen i lufthavnen og følger med os ud til vores moderne bus. Fra lufthavnen køre vi til vores komfortable hotel i Kyrenia - området, Her tilbringer vi de første 4 nætter, her vil vi bydes velkommen med en forfriskende drik.


2. dag: Kyrenia

Efter en afslappende morgenmad, køre vi ned til den gamle havn i Kyrenia, hvor bådene ligger bildt og vugger på de turkisblå bølger. Vi går langs havnepromenaden hen til fæstningen, byens vartegn, murende er imponerende 21 meter høje lige foran os. I nærheden ligger et gammelt skibsvrag fra år 300 f.Kr., der blev bjerget i 1969. På museet kan man se meget velbevarede originaldele fra skibsvraget. Turen går herefter videre til hhv. en smykke- og læderfabrik, hvor vi får et indblik i øens fornemme håndværkstraditioner. Foruden informationerne til varernes manuelle fremstilling vil der være mulighed for at købe personlige souvenirs med hjem. (taxfree)


3. dag: Gecitköy-dæmningen, den antikke by Soli & Mamas-kirken**

Vi køre vest på langs kysten forbi idylliske landsbyer og fortryllende landskaber. Første stop på turen er Gecitköy-dæmningen, hvor rejselederen vil fortælle om nord Cyperns knappe vandressourcer. Vi fortsætter turen og stopper herefter ved en duftende appelsinplantage. Til sidst står den på udgravningerne af den antikke by Soli, hvor vi bl.a. skal se basilikaen og teatret og andre udgravninger. Et besøg i den imponerende Mamas-kirke med dens fascinerende flotte kalkmalerier afslutter dagen.


4. dag: Nicosia – en hovedstad mellem to verdener**

Velkommen i labyrinten af små hyggelige gader i Nicosia - den sidste delte hovedstad. I første besøger vi den nordlige del af byen, her ser vi bl.a. på den osmanniske karavanserai og den pragtfulde gård og indsnuse lidt orientalsk flair. Den gamle Selimiye-moské er byens største bygning og et gotisk mesterværk fra det 1300-tallet. Vi fortsætter turen til fods over ”grænsen“, den såkaldte ”grønne linje“, til den sydlige bydel. Her vil der være god tid til at opleve byen på egen hånd. Træd ind i det brogede gadeliv og oplev kulturen på tæt hold eller gå en tur langs den venezianske mur.


5. dag: Famagusta, den antikke by Salamis, Skt. Barnabas Kloster & Skt. Nikolaus-katedralen

Mange nye højdepunkter venter på os i dag. Først den fascinerende Antikke by Salamis, hvor romerne holdte til i sin tid. Vi går forbi de historik ladet ruinerne af det gamle søjleomkransede gymnasium, forum og termerne. Vi forsætter turen til Skt. Barnabas Kloster – opkaldt efter den cypriotiske apostel, martyr og helgen Barnabas. næste højdepunkt på dagens udflugt bliver den prægtige Skt. Nikolaus katedral, i dag kaldet Lala Mustafa Pascha-moskéen. Til sidst oplever vi det fascinerende, hundredår gammelt kunstværk at lave tæpper i et traditionelt knytte ri. Du vil blive begejstret, når du ser de håndknyttede tæppers mangfoldighed, mønstre og farvepragt. Vi tilbringer de næste 3 nætter i det afslappende Kyrenia – området.


6. dag: Bellapais Kloster & Miniatureparken**

Vi kører vi gennem den fantastiske Pentadaktylos-bjergkæde 700 meter op til Bellapais. Højdepunktet i den idylliske bjerglandsby er klosteret Bellapais, et imponerende gotisk bygningsværk, som blev opført med hjælp fra korsriddernes. I 1200 - tallet drog mange kristne på pilgrimstogt til dette kloster, hvor man efter sigende opbevarede et fragment af det hellige kors. Vi nyder en fantastisk panoramaudsigt ud over havnebyen Kyrenia, Herfra tager vi hen til Miniatureparken, hvor du kan opleve de 15 vigtigste seværdigheder på øen i miniformat.


7. dag: Til fri afbenyttelse

I dag kan du nyde hele dagen på hotellet, eller spørge jeres rejseleder om der er flere valgfrie udflugter i nærområdet


8. dag: Hjemrejse

Transport til lufthavnen i Ercan og hjemrejse.Bemærk

** Valgfrie udflugter Venligst observer at mindre ændringer i rejseprogrammet kan for komme af organisatoriske årsager. Laveste deltagerantal: 40 personer.


Eksempel på hotell

The Olive Tree Hotel     www.hotelolivetree.com

Salamis Bay Conti          www.salamisbayconti.com


Inkluderede ydelser

 • Flyrejse tur/retur til Ercan/Cypern med velanset flyselskab,
 • transport lufthavn – hotel – lufthavn
 • 7 overnatninger på udvalgte mellemklasse hotel (national standard),
 • 7x stor morgenbuffet
 • Overnatningen i dobbeltværelse med brusebad, wc, aircondition og tv
 • Rundrejse i moderne busser med klimaanlæg
 • Veluddannede skandinavisk- eller engelsktalende rejseledere på Cypern
 • Dagstur til Kyrenia
 • Dagstur Famagusta, antikke Salamis, St. Barnabas klosteret & St. Nikolaus Katedral
 • Lægevagt døgnet rundt
 • RGF – rejsegaranti

Ikke inkluderet

 • Nydelsespakke 149 € pr. pers. (kan købes efter ankomsten)
  Pakken indeholder halvpension med stor aftenbuffet med internationale specialiteter hver dag
 • Komfortpakken 99 € pr. pers. (kan købes efter ankomsten)
  Pakken indeholder alle udflugter markeret ** inkluderet entre og rejseleder.
 • Tillæg for enkeltværelse 1490 DKK pr. pers. (alt efter tilgængelighed)

 1.Rum

This Tour Is available for group requests only
you can make a request for this tour from contact us