Fantastıske Kappadokıen 1 Uges Oplevelsesrıg Kul1 uges oplevelsesrig kulturrejse Oplev en fortryllende ferie!
 
1 Uges oplevelsesrig kulturrejse - Oplev en fortryllende ferie med World Visitor!
Fantastiske Kappadokien – 1 uges oplevelsesrig kulturrejse
Tyrkiske Riviera (1 nat) – Kappdokia (3 nætter) – Antalya (1 nat) - Tyrkiske Riviera (2 nætter)
 
 

Rejseprogram

 
 

World Visitor – Tyrkiet -dag 1: Ankomst i Antalya

Charter- fly til Antalya med premium flyselskab (f.eks. Corendon). I lufthavnen vil du blive mod taget af en af World Visitor Skandinavisk eller engelsktalende rejseledere. Derefter transport til hotellet på den tyrkiske riviera.  Overnatning inkl. morgenmad i omegnen af Antalya.
 
 

World Visitor - Tyrkiet dag 2: Antalya – Konya – Kappadokien**

Om morgenen kører vi via Konya i retning af Kappadokien.  I Konya besøger vi gravstedet, hvor Mevlâna, stifter af Sufi-ordenen ”De dansende Dervisher“, ligger begravet. Det gamle kloster med Mevlânas gravsted er i dag et museum og valfartssted. Herfra går turen videre til Kappadokien. Overnatning inkl. morgenmad.

 
 

World Visitor – Tyrkiet dag 3: Kappadokien – heldagsudflugt til Göreme-dalen**

Om morgenen begiver vi os ud på en endagstur til Kappadokiens landskab af tufsten, der mest af alt minder om en ørkenplanet fra en Hollywood-film. Mange af de gamle byer og landsbyer er perfekt tilpasset landskabet. I Göreme-dalen finder man en imponerende samling af UNESCO-beskyttede kirker, der er hugget ud af klipperne. Hulevæggene er smykket med flotte fresker. Den ældste hulekirke stammer fra det 5.årh. Uchisar er det højeste bjerg i området, og herfra har man en fantastisk udsigt over hele dalen. I dag har du også mulighed for at tage på ballontur (ca. 150 € pr. person / vejrafhængigt, kan bookes efter ankomsten)

 
 

World Visitor – Tyrkiet dag 4: Kappadokien – heldagsudflugt „Tyrkiske traditioner“**

Om formiddagen besøger vi en gammel tæppeskole.  I Anatolien kan tæppeknytningens kunst se tilbage på en lang tradition. Du kommer rundt og se forskellige vævestole og farvebeholdere, der indgår i det ældgamle tyrkiske tæppehåndværk. Du oplever, hvordan uld og silke spindes, farves og knyttes og hvordan de verdensberømte tyrkiske tæpper fremstilles. Du vil blive fascineret af de færdige tæppers utrolige mønster og farvekombinationer samt få et indblik i de sociale aspekter i livet på landet. Herfra går turen videre til byen Soganli, hvor du atter vil få lejlighed til at studere det unikke tufstenslandskab nærmere.

 
 

World Visitor - Tyrkiet dag 5: Kappadokien – Silkevejen – Antalya**

Retur  til Antalya via Konya. Undervejs besøger vi det bedst bevarede karavanserai Sultanhani på Silkevejen, der  stammer  fra 1200-tallet. Turen fortsætter over de landskabsmæssigt interessante Taurusbjerge til den tyrkiske riviera. Overnatning inkl. morgenmad i omegnen af Antalya.
 
 

World Visitor – Tyrkiet dag 6: Antalya sightseeing

Næste punkt på programmet er sightseeing i provinshovedstaden Antalya, “Middelhavets perle“ og den største by på den tyrkiske riviera. Her venter dig en livlig havneby med masser af stemning. Inden turen slutter får du også mulighed for at handle i en smykke- og læderbutik med personlig vejledning.
 
 

World Visitor – Tyrkiet dag 7: Afslapning i hotellets luksusanlæg eller valgfri udflugt

I dag kan du vælge at blive på hotellet og koble af, eller tage med på en udflugt (bådtur på Manavgat inkl. frokost, 39€ pr. person, kan bookes efter ankomsten). Tag med os på en hyggelig og fornøjelig sejl tur ud til Manavgatflodens munding og nyd det smukke landskab. Med lidt held får du også de berømte flodskildpadder at se.
 
 

World Visitor – Tyrkiet dag 8: Hjemrejse

I dag tager vi bussen tilbage til lufthavnen i Antalya, hvorfra du starter hjemrejsen.
 

**Bemærk: Vær opmærksom på, at vi af organisatoriske grunde tager forbehold for mindre ændringer i rejseforløbet
(f.eks. omvendt rejse- forløb).
Antal deltagere: mindst 25.


Map

Hoteller
Antalya      Grand Park Lara  www.grandparklara.com
Kappadokien Altınyazı Hotel www.altinyazi.com
Türkische Riviera    Vera Stone Palace    www.verahotelstonepalace.com

Bemærk: Hotellernes stjerneklassificering svarer til national standard. Nogle hotel- og fritidsfaciliteter kan kun benyttes mod betaling. Evt. indskrænket brug af inden- og udendørs anlæg pga. vejrforhold eller sæsonbetinget.

 

Tjenester som indgår
• Charterfly fra Danmark til Antalya tur/retur.
• Transport lufthavn – hotel – lufthavn.
• Alle ture i klimatiserede specialrejsebusser.
• Indkvartering på dobbeltværelse med bruser eller badekar/WC, klimaanlæg og TV.
• 7 overnatninger på 4- eller 5-stjernede hoteller (national kategori).
• Daglige lækre morgenbuffeter.
• Rejseprogram: Antalya–Konya–Kappadokien, Kappadokien Göreme-dalen, Kappadokien “Tyr- kiske traditioner“, Kappadokien– Silkevejen–Antalya, Antalya byrundtur & Perge.
• Kvalificerede skandinavisk- eller engelsktalende rejseledere.
• RGF - Travelers Warranty
Ikke inkluderet

Alle udgifter til personlige behov  såsom drikkevarer, telefon,  drikkepenge, ekstra entré  og målti- der, evt. brændstoftillæg, valgfrie udflugter,  private  rejseforsikringer.  Entrébilletter  og sightseeing til seværdigheder, der er nævnt i rejseprogrammet er ikke inkluderet. Vælg hvad du ønsker at se!
 

Pas og visum

Dit pas skal være gyldigt i mindst 3 måneder efter hjemkomsten. Også børn skal have eget pas med foto. Tyrkiet kræver ikke visum for danske statsborgere. Rejsedeltagere, som ikke er danske statsborgere, eller danske statsborgere, som havde andet statsborgerskab ved fødslen, skal selv undersøge, om de er omfattet af visumpligt og sørge for gyldig indrejsehjemmel til Tyrkiet.

Fakta om Tyrkiet:

Velkommen til andet, hvor solen altid skinner og Europa mødes med Asien 

Mødet mellem fortid og nutid, spændende kultur, god mad og venlige mennesker. Den solrige middelhavskyst, de grønne bjerge og dét at den danske krone rækker langt dernede, gør Tyrkiet til den perfekte rejsedestination og et fremragende ferievalg.

En spændende destination 

Det meste af Tyrkiet er sammensat af den asiatiske halvø Anatolien, mellem Middelhavet og Sortehavet. Anatolien er et højtliggende centralt plateau med de pontiske bjerge mod nord og Taurusbjergene i syd. Langs kysten er landskabet domineret af fyrreskov, olivenlunde og citruslunde. Populære turistmål i Tyrkiet er Marmaris, Antalya, Kemer, Belek, Side og Alanya. 
Hvis du besøger Tyrkiet skal du prøve det tyrkiske bad Hamam. Badet er forfriskende for både krop og sjæl. Det tyrkiske bad er dampbad og eksfoliering og slutter af med en beroligende oliemassage. Det tyrkiske køkken er berømt for sine aubergineretter, kebab, grønsagsretter og pilaff, med smag af spidskommen, stærk chili, hvidløg og friske krydderurter. Prøv forskellige retter fx forretten meze, og nogle af de typiske søde desserter, såsom baklava.

Kort historik 

Tyrkiet har sin oprindelse i 1300-tallets osmanniske imperium, der bestod af Mellemøsten, Balkan og Nordafrika. Den 29. oktober 1923 grundlagdes republikken Tyrkiet. Kemal Atatürk blev præsident og gennemførte omfattende reformer for at omdanne det gamle islamiske Tyrkiet til en moderne nationalstat. Efter Anden Verdenskrig indførtes et demokratisk flerparti system. Siden oktober 2005 har Tyrkiet forhandlet om EU-medlemskab.

Areal 

Ca. 815.000 kvm, 97 % heraf ligger i Asien og 3 % i Europa.

Elektricitet 

Elforsyning er 220 volt +/- 10 %, 50 hertz.

Befolkning 

Ca 65. mio. indbyggere. Hovedstaden Ankara har omkring 4,5 millioner indbyggere, mens Tyrkiets største by Istanbul har over 10 mio. indbyggere.

Valuta / Banker / Kreditkort 

1000 tyrkiske lire (TRY) – 2982 DKK– 400 euro (ca.)
1000 DKK = 335 turkiska lira (TRY) – 135 euro (ca.)

Alle internationale kreditkort kan bruges på de fleste større hoteller, restauranter og butikker. De fleste hæveautomater er tilgængelige på større destinationer.

Shopping 

Et paradis for shoppere. Håndvævede tæpper, guld, læder, mærkevare kopier og meget mere. Bemærk at det er almindeligt at “prutte” om prisen på markeder og basarer på alle varer (med undtagelse af dagligvarer). Vi anbefaler, at du betaler ca. 2 / 3 af den først navngivne pris.

Telefon/internet 

Mobiltelefoner fungerer i de fleste tilfælde. Det er dyrt at ringe fra hotellerne. Den billigste løsning er at købe telefonkort og ringe fra automater. Internet caféer og mange hoteller har internetadgang. Husk ikke at bruge danske internet tjenester på din computer eller mobiltelefon, da omkostningerne ved at bruge dem i udlandet ofte er meget høje

Tidsforskel 

Dansk tid + en time

Vaccinationer 

Kontakt din læge eller vaccination klinik. Statens Serum Institut, Ørestads Boulevard 5,
2300 København S,Tlf.: 32 68 32 68

Visum og pas 

For ophold som turist i op til 90 dage kræves ikke visum for danske statsborgere. Bemærk, at dit pas skal være gyldigt minimum 3 måneder efter forventet hjemkomst. 
For mere information, kontakt den Tyrkiske ambassade på telefon +45 33223100 eller
 www.tyrkietturisme.dk 

Klimat 

Ved Middelhavet, Ægæerhavet og ved Marmara regionen er sommersæsonen varm og tør og vintersæsonen mild. Det anbefales at medbringe ekstra tøj/ jakke til de lidt køligere aftener.

Måned 

JAN 

FEB 

MAR 

APR 

MAJ 

JUN 

JUL 

AUG 

SEP 

OKT 

NOV 

DEC 

Temp °C/gennemsnit

16

19

20

22

28

30

32

34

31

22

20

18

Vandtemperatur

15

16

17

17

20

23

25

27

25

22

20

17

Øvrigt 

Det er almindeligt at give 5-10% drikkepenge på restauranter, og glem ikke hotellets stuepige og udflugtschaufføren. Husk at tage en flaske vand med på udflugt.

 1.Rum

This Tour Is available for group requests only
you can make a request for this tour from contact us

 
Tillægsydelser:

Kultur & Luksus (Komfortpakken): 149 € pr. person ( kan bestilles på feriestedet)
En  samlet  pakke  med  entréer  til  de  seværdigheder,  der  indgår  i  rejsen  (Iht.  rejseforløb)  samt  6x
aftensmad på hotellerne.

 Tillæg for enkeltværelse :850,-DKK p.p.uge (alt efter rÃ¥dighed)